DÁTUM UDALOSTI

26-28.04.2024

MIESTO UDALOSTI

Močenok

ČAS UDALOSTI

od 10.00 do 12.00 hod.

BLIŽŠIE INFO

webová stránka

DRAMAT ART

PROGRAM

NOVINKA Z DIELNE NAŠEJ ZUŠKY
Dámy a páni, narodil sa Dramat ART!
A aby toho nebolo málo, prešiel výberovým kolom a postúpil do prestížnej krajskej súťaže Na scénu 2024 – Neprofesionálneho divadla mladých a neprofesionálneho divadla dospelých Nitrianskeho kraja.
26.4 až 28.4. nás tak čakali 3 intenzívne dni v kultúrnom dome v Močenku. Od skorého rána do neskorého večera sa tu striedali divadelné súbory a snažili sa zaujať vzácnu odbornú porotu.
V prvý deň naše šikovné súťažiace absolvovali aj workshop v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre.
Áno, práve naše talentované dievčatá Kristína Tenkelová a Veronika Kováčová vytvorili svoju autorskú hru Stroskotanci s ktorou postúpili až do Močenku. Dievčatá spoločne vymysleli neskutočne krásnu hru so silným, ľudským odkazom. Hra je akýmsi zrkadlom spoločnosti. Ukazuje na spoločenské rozdiely, za ktoré vznikajú medzi ľuďmi predsudky, ktoré sú často neoprávnené a vedia odštartovať nenávisť. Hranicou k mieru sú už spomínané predsudky. Ale otázkou ostáva, či túto hranicu dokážu ľudia prekročiť a začať žiť odznova a lepšie…
Kristínka a Veronika tak nielen napísali úžasnú autorskú hru, ale dokonca ju sami aj odprezentovali a podali nádherný herecký výkon!
Predviedli bravúrny výkon a samozrejme, že ma opäť raz na konci svojej hry rozplakali.
Je mi cťou, že som ich na tejto ceste mohla sprevádzať, prežívať to s nimi a pripravovať ich. Odborná porota bola milo prekvapená, že v našom malom mestečku je takýto talentovaný začínajúci divadelný súbor a vyjadrila sa na adresu našich dvoch hereckých hviezdičiek vysoko pozitívne a v zmysle, že ich čaká skvelá umelecká budúcnosť.
Blahoželám Ti Kristínka a Veronika! Ste obrovské talenty a mne je cťou podporovať vás vo vašich vysnených kariérach.
Rovnako tak chcem týmto vyjadriť obrovské ďakujem a podporu aj ostatným členom nášho Dramat ARTU, pretože každý z vás, ktorý ho navštevuje je jedinečný a nesmierne talentovaný.
A samozrejme sa chcem veľmi pekne poďakovať aj našej skvelej pani riaditeľke Zuzane Molnárovej, pretože nás od začiatku nesmierne podporuje a dáva nám priestor rozletu a originálnosti. Bez nej by naše úspechy neboli možné. ĎAKUJEME z celého srdca!

ĎALŠIE INFORMÁCIE

GALÉRIA