DÁTUM UDALOSTI

11.05.2023

MIESTO UDALOSTI

ZUŠ Šurany

ČAS UDALOSTI

od 17.00 do 19.00 hod.

BLIŽŠIE INFO

webová stránka

ABSOLVENSTSKÝ KONCERT

PROGRAM

Absolventský koncert 11.máj 2023
Odznel koncert absolventov, ktorý je korunou snaženia umeleckého pôsobenia a interpretácie umenia mladého človeka.
Chvíľa, ktorú sme spolu prežili je chvíľou veľkého víťazstva, víťazstva nad sebou samým.
Štúdium hudobného nástroja, alebo umeleckého predmetu si vyžaduje celistvosť spojenia rôznych faktorov. Uvedomelosti, trpezlivosti, veľkú dávku odvahy pri výbere ťažšej cesty poznania sveta a seba samého.
Dnes možno posledný krát umelecké duše našich absolventov zažili akustiku historickej budovy našej ZUŠ, ktorá im bola domovom, v ktorej prežili krásne roky dospievania a spoznali odvahu, ktorú v sebe nosia a budú nosiť pri zdolávaní neľahkých úloh umeleckého a interpretačného rastu.
Dovoľte mi, aby som sa pri príležitosti absolventského koncertu prihovorila aj rodičom našich absolventov.
Odznel koncert Vašich detí, detí na prahu dospelosti, ktorí predviedli svoj absolventský výkon, potlesk, ktorý zožali je aj Vašim úspechom, preto mi dovoľte poďakovať Vám za trpezlivosť venovanú Vašim deťom, hodiny čakania na Vaše deti na chodbách našej školy, hodiny cvičenia a podporovania mladého umelca, ktorého cesta k cieľu nebola vždy bezoblačná modrá.
Milí rodičia patrí Vám dnes veľká vďaka a dúfam, že s láskou budete spomínať na krásne časy detstva Vašich detí spojených so Základnou umeleckou školou v Zlatých Moravciach.
Milí moji kolegovia, umelci , pedagógovia, dovoľte mi, aby som sa prihovorila aj Vám.
Potlesk, ktorý zožali naši absolventi patrí aj Vám. Vám, ktorí ste neúnavne kreovali malého človiečika, ktorému nesiahali nožičky pod klavír, alebo bol mnohokrát menší ako hudobný nástroj, ktorý chcel zdolať. Koľko slzičiek ste pozbierali z líčok Vašich žiakov, kým sme prišli až sem do našej koncertnej sály.
Moji drahí kolegovia, dovoľte mi poďakovať Vám za Vaše umenie, za Váš cit byť skvelým pedagógom a druhou mamou či otcom našim absolventom. Ste neúnavní bežci na dlhé trate, ktorí dnes zvíťazili a ja Vám z celého srdca gratulujem ďakujem za všetko, prajem veľa zdravia a radosti do Vašej práce.
Milí naši absolventi, dnes ste predviedli Vaše umenie, potešili ste naše srdcia, všetci sme na Vás nesmierne hrdí. Prajem Vám, aby pocit, ktorý si odnesiete dnes so sebou do Vašich rodín rezonoval celým Vašim životom a bol pomocníkom pri zdolávaní aj tých v budúcnosti najťažších životných situácií. Nech krása umenia rozjasní Váš život aj keď sa Vám bude zdať, že už nemôže byť väčšia tma.
Nech spomienka na tieto priestory zostane s Vami ak Vás život zaveje kamkoľvek, verte, že Vaše tóny navždy budú znieť v ZUŠ Zlaté Moravce aj vtedy , keď sa budete na nás usmievať už len z tabla.
Ešte raz prijmite moju veľkú gratuláciu a úprimné ďakujem za tento nádherný koncert.
Mgr. Zuzana Molnárová DiS. art.
riaditeľka ZUŠ

ĎALŠIE INFORMÁCIE

GALÉRIA