DÁTUM UDALOSTI

10.05.2023

MIESTO UDALOSTI

ZUŠ ŠURANY

ČAS UDALOSTI

od 17.00 do 19.00 hod.

BLIŽŠIE INFO

webová stránka

KONCERT POŽITAVIA

PROGRAM

Koncert Základných umeleckých škôl Požitavia spojený s výstavou výtvarných prác žiakov Požitavia.
Je nádherný projekt spojiť umenie Základných umeleckých škôl v oblasti obmývanej riekou Žitava. V roku 2010 inicioval pán riaditeľ ZUŠ Vráble Mgr. Jozef Vrábel podnetnú myšlienku, ktorá oslovila po nasledujúce roky Základné umelecké školy zo Šurian, Hurbanova, Nových Zámkov a samozrejme aj ZUŠ Zlaté Moravce.
Koncertom, ktorý spája umenie žiakov, ale konfrontuje i pedagogický um, spoluprácu, súťaživosť, kreativitu a vrúcne priateľstvo učiteľov všetkých ZUŠ sme vzdali hold krásnej hudbe a priateľských vzťahov. Koncert má veľký úspech už 13 rokov. Študenti a pedagógovia si navzájom vymieňajú skúsenosti a spoločne riešia prípadné problémy.
Dňa 10. mája sa uskutočnil už 13.ročník tohto podujatia, na ktorom vystúpili žiaci a pedagógovia piatich spriatelených ZUŠ. Štafetu v roku 2023 prebrala po ZUŠ Zlaté Moravce, kde sme sa tešili prítomnosti priateľov umelcov na našej pôde, Základná umelecká škola Tibora Sládkoviča v Šuranoch.
Na galakoncerte nás reprezentovali šikovní interpreti a koncert mal vysokú umeleckú úroveň, čo ocenilo publikum veľkým potleskom. Budeme sa tešiť na ďalšiu spoluprácu ZUŠ Požitavia a šíriť myšlienku: „ Kde znie nádherná hudba, tam zlo nemá moc.“
Srdečne ďakujeme za pozvanie pani riaditeľke Mgr. Helenke Farkašovej a celému kolektívu ZUŠ Šurany Tibora Sládkoviča

ĎALŠIE INFORMÁCIE

GALÉRIA